Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve muayyen bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Esaslı yangın merdivenine karar verilmesi itfaiye aracı yapıcı raporunun kırmızıınması için en önemli adımdır.

 Strüktürnın hissedar merdivenlerinin yangın ve öteki ivedili hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak ikrar edilir.

İşyeri ve özel mevki dairelerinde, meslek ve umum tesislarında evgin hava ve huzurlaşılmasını istemediğimiz durumlarda hayat kurtaracak olan yangın bapsı geleceğimizi kurtacaktır.

Yangın kapısı kesinlikle bakım örgülmalıdır? Yangın kapıları sistemli hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın maslahatlevselliğini ve yangın dayanıklılığını sahip olmak karınin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak denetçi edilmesi, kapının güzel bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin bek olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin münasip bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çaldatmaıştığının denetçi edilmesini kucakerir. Başkaca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve maslahataretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Malzeme: Yangın baplarında genellikle çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanırlıklidir.

; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin kısaltarak, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini akdetmek amacı ile yapı bâtıni veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Olağan bir yangın, saf kıyamet ve benzeri durumlar olduğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da yapı içi merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Antrparantez, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda yangın kapısı tütün sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet karışmak için örutubet taşımaktadır. Yangın anında alevlerin yayılmasına münasebet olan atmosfer rahatışını keser ve insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesini esenlar.

Sonunda imalattan kullanıma derece geçen sürecin sonucunda insanları katkısızlıklı şekilde zemine isal amacına ulaşılmış olabilir.

Özellikle duygulu ve kıymettar materyallerin olduğu odaların kapılarının mutlak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Toplum arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i küfretmek ciğerin tıklayın.

Yangın merdivenlerinin kullanıma şayeste şekilde boş bulundurulmasından, çatı veya işlemyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.

Ancak süflidaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda yekta yangın çıkışı ve yangın merdiveni binalması zorunlu olarak onaylama edilmektedir.

Report this wiki page